Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
Fotografie heeft al heel lang mijn belangstelling, ben begonnen met een kleine Agfa, daarna een Praktica Spiegelreflex.Alles handmatig instellen. Toen kwam de Minolta 7000, de eerst autofocus spiegelreflex, daar heb ik vele jaren mee gefotografeerd, diverse lenzen er bij gekocht. Het digitale tijdperk brak aan en ik kocht een Minolta Dimage Z2. Na een paar jaar kwam de Minolta D7 spiegelreflex en sinds Jan 2008 de Sony Alpha 700 en sinds maart 2012 Sony Alpha A77 Behalve fotografie heb ik nog vele andere interesses, zoals de computer en met name Paint Shop Pro.

maandag 30 december 2013

Zaterdag 28 december 2013

Zaterdag naar Palm Springs geweest, wel bekend van het filmfestival en er schijnen veel celebraties te wonen.
Niemand gezien overigens. Een rit van  ongeveer 180 km.
Omdat  Palm Springs in de woestijn  ligt, is het er altijd zonnig weer. In de zomer lopen de temperaturen tot ver boven de 40 graden op. De gemiddelde dagtemperatuur in Palm Springs in de zomer ligt zo rond de 43 a 44 graden, maar temperaturen rond de 50 graden graden eerder regel dan uitzondering. In de zomer schommelen de nachttemperaturen tussen de 25 en 35 graden. 's Winters is het er iets kouder met temperaturen van 22 graden tot soms wel boven de 30 graden Celsius, 's nachts schommelen de temperaturen tussen 5 en 15 graden. Soms kan het wel kouder worden 's nachts, maar vorst komt bijna nooit voor.
 
 
Een mooie rit , foto's vanuit de auto genomen.

Op sommige plaatsen in de woestijn staan honderden windmolens, de stroom is er erg goedkoop.


 
 
In het centrum van Palm Springs, staat een enorm standbeeld van Marilyn Monroe, waar iedereen dus mee op de foto gaat. Wij ook.



 







 


2 opmerkingen:

Ineke zei

Leuke foto's Sjoerdtje. heerlijk buiten met een ijsje, wij blijven liever binnen vandaag met storm en regen.

hennie zei

Heerlijk zo,n ijsje eten