Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
Fotografie heeft al heel lang mijn belangstelling, ben begonnen met een kleine Agfa, daarna een Praktica Spiegelreflex.Alles handmatig instellen. Toen kwam de Minolta 7000, de eerst autofocus spiegelreflex, daar heb ik vele jaren mee gefotografeerd, diverse lenzen er bij gekocht. Het digitale tijdperk brak aan en ik kocht een Minolta Dimage Z2. Na een paar jaar kwam de Minolta D7 spiegelreflex en sinds Jan 2008 de Sony Alpha 700 en sinds maart 2012 Sony Alpha A77 Behalve fotografie heb ik nog vele andere interesses, zoals de computer en met name Paint Shop Pro.

zaterdag 2 april 2011

The Valley of Fire

Vandaag naar een prachtig park geweest, ongeveer een uur rijden van Las Vegas'
Het landschap van Valley of Fire State Park is op dezelfde manier ontstaan als dat van de Red Rock Canyon National Conservation Area. Vroeger bevonden zich hier enorme zandduinen, die bedekt werden door andere zandlagen. Het enorme gewicht zorgde ervoor dat de onderste lagen versteenden. Miljoenen jaren later kwamen de versteende lagen weer aan de oppervlakte, en werden zo blootgesteld aan de krachten van wind- en watererosie. Hierdoor zijn allerlei prachtige, grillige vormen ontstaan. De ijzerhoudende mineralen in het zandsteen kwamen in aanraking met de lucht, en zijn daardoor gaan oxideren. De rotsen hebben hieraan hun rode, gele en roze kleuren te danken; vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang komen de kleuren erg mooi uit. Het park heeft hieraan de naam "Valley of Fire" te danken. (bron:ontdek Amerika)








Er waren een aantal huwelijksceremonies in het park. We hebben er zeker
vier gezien. Vandaar de grote limousine.
Deze rots wordt "The Elephant Rock" genoemd, met een beetje fantasie kun je de kop
en de slurf herkennen.

4 opmerkingen:

Marlies zei

Wat een geweldige foto's weer Sjoerdtje. Dankjewel voor het laten meegenieten en nog een fijne reis verder. Liefs Marlies

Joop den Boestert zei

Wij genieten met je mee Sjoerdtje.

Groetjes Joop en Joke

Strand en zo zei

Ik denk dat je hier amper afscheid van kon nemen. Oh wat ziet het er fantastisch uit. Leuk dat je ons kan mee laten genieten van je reis.

Strand en zo zei

Prachtig dit. En zo te zien had je er de ideale dag voor, een strak blauwe lucht hetgeen een heel mooi contrast vormt met de rode stenen.