Over mij

Mijn foto
Utrecht, Netherlands
Fotografie heeft al heel lang mijn belangstelling, ben begonnen met een kleine Agfa, daarna een Praktica Spiegelreflex.Alles handmatig instellen. Toen kwam de Minolta 7000, de eerst autofocus spiegelreflex, daar heb ik vele jaren mee gefotografeerd, diverse lenzen er bij gekocht. Het digitale tijdperk brak aan en ik kocht een Minolta Dimage Z2. Na een paar jaar kwam de Minolta D7 spiegelreflex en sinds Jan 2008 de Sony Alpha 700 en sinds maart 2012 Sony Alpha A77 Behalve fotografie heb ik nog vele andere interesses, zoals de computer en met name Paint Shop Pro.

donderdag 7 april 2011

Monument Valley


Monument Valley is een gebied in het noorden van Arizona, gelegen op het Colorado plateau dat bekend staat om zijn unieke rotsformaties.
Het ligt op 1700 m boven zeeniveau bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn.
Het gebied rond Monument Valley was eens een laagland. Gedurende miljoenen jaren werd er materiaal gedeponeerd, dat door erosie van de toen nog jonge Rocky Mountains afkomstig was. Zo ontstond langzaamaan een plateau dat bijna 5000 meter boven zeeniveau reikte.
Tijdens de laatste 50 miljoen jaar is veel van dit materiaal op zijn beurt weer geërodeerd. De zachtere lagen waren meer aan erosie onderhevig dan de hardere gesteenten, waardoor de nu te bezichtigen formaties overbleven.
Het park wordt beheerd door de Navajo stam.
Veel Westerns zijn hier opgenomen. (bron: Wikipedia)


















4 opmerkingen:

Joop den Boestert zei

Top foto's Sjoerdtje.
Stuk voor stuk zijn ze mooi en indrukwekkend.

Gr. Joop en Joke

Anoniem zei

wat een reis met veel indrukken die je niet zo gauw gedaan zou hebben . alles is zeer indrukwekkend wat we te zien krijgen, ga zo door Gr Ben en Helma

Marlies zei

Het blijft genieten om jouw foto's te bekijken en jouw beschrijvingen te lezen. Thanks Sjoerdtje en geniet nog maar van al dat moois.
Liefs Marlies

Strand en zo zei

Ook zoiets geweldigs om te mogen aanschouwen. Leuk dat wij mogen mee genieten.